2017. január 20., péntek

Chapter 2-A végső alku...

Chapter 2-The final deal...

Key szemszöge:

Már 5 nap telt el az újoncok meghallgatása óta... Utálom ezt az egészet, amibe belevettek. Minden annak a kis hárpiának a hibája, kész csoda, hogy megúsztam sérülés nélkül az amazon támadásait, miután egyedül én elmondtam az igazat a szerepléséről és a lehetséges jövőjét illetően. Mégis milyen anya viselkedik ennyire felfuvalkodottan a gyereke előtt? Ez a nő több, mint egy anyatigris. Biztos vagyok benne, hogy egy pszichopatával van dolgom, aki a későbbiekben megpróbál majd halott állati maradványokat küldeni a dorm-hoz. Szerencsére mivel beteg lett a kis pióca gyerkőc, így nem kellett látnom a kedves nőszemélyt, de meg kell győznöm a főnököt a mai tárgyaláson, hogy ez nem lehetséges...
-Hyung!-ront be Taemin  a bejáraton  át Yunohe-vel.
-Sziasztok!-köszönök fáradtan, miközben továbbra is azon a furcsa lányon jár az agyam.
-Nagyon el vagy gondolkodva. Hallottuk mi történt Fany-tól. Mondhatom meglepődtünk rendesen. Nem gondolod, hogy egy kicsit túlzásba estél, mikor kioktattad azt a lányt?-kérdezte Yuno tőlem.
-Én estem túlzásba? EZ NEVETSÉGES!!-nevettem a képükbe hisztérikusan, ahogy az esemény újra felbukkant előttem.
-Ami azt illeti, megkértem Fany-t, hogy mutassa meg a felvételt a lányról, és szerintem is ütős. Van benne valami varázs, elbűvölő a lénye.
-ELBŰVÖLŐ? Az a házi sárkány? Mégis milyen videót néztél meg?-kiáltottam rá. 
-Állítsd le magad, Key. Ő csak egy lány, egy elég jól formálható énekhanggal. 
-Nem, Taemin. Egy igazi gyilkossal van dolgom, egy pszichopatával, láttad miket mondott nekem az felfuvalkodott matróna a gyereke előtt? 
-Oh, bizony, hogy láttam, habár nem mondanám azt, hogy túlságosan idős lenne. Hány éves? 
-23-nyögöm ki fáradtan, mivel tudom ha a maknae nincs mellettem ebben az ügyben, akkor a többiektől csak rosszabbra számíthatok. 
-Hyung, hogy mondhatod, hogy idős? Fiatalabb nálad, habár az elég érdekes, hogy ilyen fiatalon gyereket vállalt. 
-Tipikusan az a háztartásbeli asszony, aki megunta a gyerekkel való otthon ülést és most ki akarja tombolni magát, majd lehiggad, miután kirúgattam és visszamegy oda, ahová való. Ez lesz a sorsa, most viszont megyek, kiszellőztetem a fejemet, mielőtt újra látom a rettegett rémet-kacsintok egyet rájuk, majd kisétálok az ajtón a hideg levegőre... A gondolataim továbbra is  ki körül forognának? Természetesen körülötte, lassan dilibogyókat kell majd szedjek a kis szörnyi miatt, ha ez így folytatódik... 

Ayumi szemszöge: 

-Felébredtél, kicsim?-hallom meg a mocorgást az ágyban, miközben megkeverem a levest a tűzhelyen. 
-Anya-szólal meg Yoogeun az ágyból izgatottan. 
-Mit szeretnél? Mindjárt kész a leves, utána ehetünk is. 
-Anya, nem mehetnénk ki? Esik a hó!-kiált fel, de egyből rá is jön a köhögés, ahogy megerőlteti magát. 
-Még túlságosan beteg vagy, de ígérem miután meggyógyultál, kimegyünk, rendben? -próbálom lebeszélni, de a kisfiamat ugyanolyan kemény fából faragták, mint engem. Mindketten makacsul ragaszkodunk az elhatározásunkhoz, egészen addig, míg egyikünk nem enged. Úgy döntöttem ezúttal engedek neki egy kicsit és kimegyünk egy fél órára, hadd örüljön, de mielőtt kimondhattam volna a végső szót, a telefon berregve szólt közbe:
 -Jó napot! 
-Jó napot, Ayumi, ha nem tévedek. Lee Sooman vagyok. 
-Oh, igen, elnézést kérek amiért nem mentem be, a kisfiam megbetegedett és ezért még nem volt alkalmam az irodájában megbeszélni a részleteket az alkuval kapcsolatban. 
-Hmm, megértem miről beszél, de egy munkahelyen dolgozni kell, szeretném, ha most azonnal meglátogatna 5 körül, hogy végre megtárgyalhassuk a részleteket. 
-Ahogyan kívánja-suttogtam kimerülten, ahogy eszembe jutott mibe is vágtam bele. 
-Ezt már szeretem. Akkor 5-kor, viszlát-köszönt el, majd bontotta a vonalat. Az órára néztem: 3: 45
Az arcom eltorzult a magam elé képzelt jelenettől, hogy újra látnom kell azt a felfuvalkodott anyámasszony katonáját. 
-Anya, mi a baj?-szakított ki a gondolataimból Yoogeun. 
-Kicsim, sajnos anyunak be kell mennie az irodába. Rábízhatlak Kaylee-re, igaz?-kérdeztem, utalva a felettünk lakó aranyos, gyerekkedvelő szomszédlányra, aki ebben az 5 napban engem helyettesített, mikor le kellett ugranom a boltba, gyógyszertárba. 
-De mi lesz a hóval?-kérdezte elkeseredetten. 
-Utána kimegyünk, ígérem-nyomtam puszit a feje búbjára, miközben tárcsáztam Kaylee-t...

Miután rábíztam Kaylee-re a gondokat és felöltöztem, elindultam az utcára. A hideg levegő jól esett, miután az utóbbi napokat majdnem csak az aprócska egy ablakkal rendelkező albérletben töltöttem. Mélyeket lélegezve nyújtóztattam ki a karjaimat, mikor egyszer csak megláttam az idegesítő ficsúrt, akivel a következő délutánokat fogom tölteni vagy délelőttöket. Mielőtt még megláthatott volna behúzódtam egy fa biztonságos törzse mögé és néztem az egy helyben álldogáló Key-t. A lábával túrta a frissen esett havat, én pedig a számat elhúzva figyeltem:
-Tipikusan undok, ahogy az tőle várható-csóváltam meg a fejemet, de továbbra is kitartóan vártam, hogy megmozduljon és én is végre kibújhassak a fa mögül és elmehessek az irodába anélkül, hogy már az úton is egymás vérét kellene szívnunk.Key viszont nem indult el sehova. Lerázta a latyakot a cipőjéről egy fintor kíséretében, majd kinyújtotta a kezét és hagyta, hogy a nagy pelyhek a kezére hulljanak. Mosolyogva néztem, és reménykedve, hogy talán mégis megvan Key-ben az amit annyira próbál takargatni. Ez a békés pillanat addig tartott, míg ráesett az első pehely, Key megtörölte a kezét a kabátjába, és undorodva fordult el. 
-Utálom a telet-nyögött fel dühösen. Eszembe jutott Yoogeun mennyire élvezné a hóval való játékot, majd gonosz vigyorral elkezdtem gyúrni egy hógolyót. 
-Sosem tudja meg ki volt az-nevettem a markomba, majd céloztam és lőttem. Ahogy a hógolyóm eltalálta Key megfordult: 
-Ki volt az?-kiabálta egymás után, én pedig alig bírtam visszafogni a nevetést, ahogy a szőke hajban lévő pelyhek szépen leolvadtak és a haja teljesen tönkrement. 
-Gyere elő és meglátjuk akkor is ilyen kemény legény leszel-e-rivallt rám, én pedig kihajoltam félve, hogy máris tudja merre vagyok, de teljesen a másik irányba nézett. Végül egy fél perc után megunta a nézelődést és a hajához kapott:
-Teljesen tönkrement, így nem mehetek sehova. Legalább a sapkám nálam van, még jó, hogy magamhoz vettem-vigyorodott el elégedetten.
Megint csak a tökéletességet sugallta magából, bennem pedig felment a pumpa, ahogy elnéztem az önelégült fejét, újabb leckét adok hát neki, döntöttem el.  Leguggoltam és újabb golyót gyúrtam, sokkal nagyobbat, mint először, majd rázúdítottam. Egyedül azzal nem számoltam, hogy nem a hátát, hanem a mellkasát találtam el. A szám elé kaptam a kezemet, ahogy rájöttem, kicsit talán túllőttem a célon. Key megrázta magát, majd rám nézett. Gyorsan megfordultam és futásnak eredtem.

-Állj meg. Hé, te!-kiabált zihálva, így tudtam célba vett. A lábaim kezdtek elfáradni, ahogy több percen át kergetőztünk. Mikor azt hittem végre meglógtam előle, elvigyorodtam: 
-Nyertem-kacagtam fel boldogan, de győzelmem nem tartott sokáig, mert megcsúsztam a jeges betonon. 
-Fenébe-estem a fenekemre. 
-Végre, megvagy. Figyelj, ha csak autogramot akartál volna, szólnod kellett volna. Nem szeretem, ha az olyanok, mint te letámadnak. A hajam teljesen tönkrement-förmedt rám, én pedig lehajtott fejjel próbáltam kerülni a pillantását.

-Nem válaszolsz? Néma vagy?-a hangjába nevetés vegyült, bennem pedig felcsapott a düh. Kinyújtotta felém a kezét, én azonban lecsaptam. Az arcom vörös volt a haragtól.
-Mégis MIT képzelsz magadról? Próbáltam veled udvarias lenni, de ezt a viselkedést még egy rajongótól is nehezen viselem. Kérj bocsánatot-játszotta a sértődöttet. Én pedig felfújt arccal néztem továbbra is lefele.
-Nekem kellene bocsánatot kérnem? Ki volt az, aki a némasággal viccelődött. Ha tudni akarja, nem olyan vicces dolog az...-direkt magázódtam, de a szavaimat véresen komolyan gondoltam. A húgom ugyanis néma. Más gyerekek megtanulnak beszélni, ő viszont csak a jelek szerint érteti meg magát velünk. Fájt, hogy Key még ezzel is képes viccelődni, nem csak önelégült, arrogáns herceg volt, hanem egy udvariatlan, undorító utolsó féreg...
-Ki vagy, hogy megmondd  mit tegyek?-az állam alá nyúlt és kényszerített, hogy felemeljem a fejemet. Ennek ellenére továbbra is kitartóan bámultam a földet.


-Nem hiszem el, pont Ms. Hisztérika személyesen-nevetett a markába.
-Én is örülök, hogy látlak, Mr.Nem veszem a jelet ha rosszat mondok-forgattam a szemeimet.
-Miről beszélsz?
-Az előbbi kis megnyilvánulásodról-suttogtam, majd rájöttem a húgom titka túlságosan privát, így nem szolgáltathatom ki egy olyannak, mint Key. Így a következőket mondtam:
- Ezt nevezed te törődésnek egy rajongó iránt? Messze alul múltad az elvárásaimat-piszkálódtam, oda szúrtam, ahol tudtam, hogy könnyebben sérül, de a válasza meglepett:
-Azt akarod, hogy megmutassam mire vagyok képes? Tudod, Ayumi én egészen kedvellek. Jót akarok neked-a hangja most lágy volt. Valami nem stimmelt az egész szituációval.

-Mégis mire célzol?-szegeztem rá a tekintetemet.
-Hallottam, hogy a köly... akarom mondani a fiad megbetegedett. Biztosan nagyon nehéz lehetett mellette maradni és nem aludni. Arra gondoltam, megkönnyíthetnénk egymás dolgát. Beszéljünk egymással őszintén, te ezt az egészet nem is szeretnéd. Szegény, Yoogeun-nak mennyire nehéz lenne az anyja nélkül, aki világ körüli turnén van, mikor megbetegszik-megcsóválta a fejét, előttem pedig újra felrémlett Yoogeun verejtékező arcocskája.
-Bizonyára teljesen kimerült vagy, és még egy ekkora nagy gyereket is rád bíztak, mint én. Borzasztó... Lenne egy remek ajánlatom, menj haza, nyiss egy éttermet, kávézót, vagy virágboltot, teljesen mindegy, míg be nem indul a forgalom, addig állok mindent. Tessék-firkált le valami számot egy papírcetlire.
-Mi ez?-kérdeztem, miután a kezembe nyomta.
-A bankkártyám száma. Megengedem, hogy használhasd. Látod, milyen nagy lelkű vagyok?-húzta gúnyos mosolyra a száját. Én is elmosolyodtam..... majd széttéptem a cetlit.
-MIII? Mégis mit csinálsz, te őrült perszóna?
-A kis monológodból, amit mézes hangon előadtál csak egy dolog volt igaz. Az, hogy egy nagy gyereket bíztak rám, egy arrogáns, fennhéjaskodó kis kakast, akinek ideje, hogy lejjebb vegyenek a kukorékolásából-tépegetettem egyre kisebbre a cetlidarabkákat, majd hozzávágtam.
-Elég legyen a félrebeszélésből. Mondhatod kiabálva, könyörögve, vagy akár kétszínűen. Nem fogok visszalépni! Most, pedig ha megbocsátasz eleget játszottam-emelkedtem fel a földről, de a talaj újra kicsúszott a lábam alól és vissza estem.

-Nagyon harcias ma valaki. Segítek feltápászkodni, gyere-nyúlt értem, de eltoltam magamtól.
-Az előbbi édesgetés után ne várd, hogy újra megbízzak benned. Ezt is elvesztetted, de csak magadnak lesz nehezebb-emelkedtem fel a földről lassan, majd elindultam az SM felé.
-Állj csak meg! Még nem végeztem veled-futott utánam Key.
-Mit akarsz még?
-Követtél, igaz? Megfigyelés alatt tartod az egész házunkat, nem?-a kérdés váratlanul ért, a szavam is elakadt.
-Világos, így akarsz a közelembe férkőzni, hogy aztán megnyerhess magadnak. Tudod, nekem sem jön be a kétszínűség. Azért remélem tusolás közben nem figyeltél, perverz!-kiáltott fel, én pedig a szemeimet forgatva próbáltam lerázni magamról.
-Nem leselkedtem, még csak nem is követtelek. Közel lakok a fiammal és ezen az úton szoktam járni, még csak nem is tudtam, hogy itt éltek a közelben.
-Egész megkönnyebbülés, azt hiszem, ne is próbálj meg megfigyelni minket! Nem a te dolgod hogyan élünk egymás mellett.
-Nem kell aggódnod nem igazán érdekel.
-Határozottan te vagy a legrosszabb fan, akivel találkoztam-léptünk be az épületbe.

-Ki mondta, hogy fan vagyok?
-Viccelsz?-nevetett ki hisztérikusan.
-Egyértelműen az vagy. Aki a KPOP szakmájában akar tevékenykedni, az biztos hallott a SHINee-ról és ha egyszer hallasz rólunk, megszeretsz minket.
-Nos, talán néhány tagot elismerek és tisztelek.
-Kiket?-csillant fel a szeme egy szempillantás alatt, miközben a lift egyenletes zúgása jelezte, hogy egyre feljebb megyünk.
-Ami azt illeti Minho-t kedvelem a legjobban, majd Onew-t. Mindketten igazi példaképek-somolyogtam, ahogy hagytam, hogy a fangirl énem kicsit kibontakozzon.
-Azt hittem egy pillanatra, hogy van stílusod.
-Abban biztos vagyok, hogy jobb, mint neked-kopogtam Sooman irodájának ajtaján. Sooman hamar behívatott minket az irodába. Feszülten álltam meg az asztala előtt, Key viszont szimplán lezuttyant az egyik székre.
-Hallgatlak, főnök.
-Volnál szíves tiszteletteljesen viselkedni és felállni?-kértem, de Key azzal a tipikus "próbálj megállítani, ha bírsz" nézéssel bámult rám. A fogamat csikorgatva néztem vissza Sooman-ra. Key viszont nem hagyta ennyiben a rágógumiját hatalmasra fújta, majd hangosan kipukkasztotta.
-Minden rendben? -kérdezte tőlem, mikor újra megfordultam.
-Természetesen, csak nyugodtan folytasd. Elnézést nincs önnél egy biztosítótű?-kérdeztem Sooman-t, aki csak bólintva kotort elő egyet a rendetlen fiókjából. Felkaptam és döfésre készen állva, vártam, míg újra felfújta a rágót nagyra. A tű megtette a hatását és nagyot pukkanva elterült az egész Key arcán. Boldogan sóhajtottam fel:
-Sokkal jobb. Tessék, töröld meg az arcod-nyújtottam egy zsebkendőt felé, ő pedig sértődötten vette el.

-Tehát hol is tartottunk?-fordultam vissza udvariasan.
-Egészen lenyűgöző, amit kis kegyed művelt. Key-t lerendezte egy pillanatra. Az alku tehát 2 hétre szólt, ebből 5 napot elhasznált már. Attól tartok az alku megkötése miatt tartanunk kell a 14 napot, még van 9 napja, okosan használja ki.
-Elnézést, de nem lehetne, hogy kapjak még pár napot, hiszen csak délutánonként vagy délelőtt leszek Key-jel, ennyi idő alatt nem lehet valakit megpuhítani-fogtam könyörgőre a hangom.
-Most, hogy felhozta nem is tudnának találkozni Key programterve miatt és a rajongók ki tudja mit hinnének, ha meglátják önöket-egy ideig elgondolkodva nézett ki az ablakán, majd megszólalt:

-Azt hiszem a két dudás nem fér meg egy csárdában ezúttal önökre is igaz lesz. Key-jel lehetne a nap minden percében, ha Key magához és a kisfiához költözik,remek gondolat. Key beletanulhat milyen újra embernek lenni, kegyed pedig megláthatja, hogy valóban a sztársághoz húz-e a szíve. Tökéletes!
-DEHOGY!-nyelt félre Key.
-A legborzasztóbb ötlet, amit eddig hallottam-fogta a fejét félelmében.
-Valóban nehezen megvalósítható. Egy albérletben élek a fiammal szűkös keretek között, még Key-t is befogadni... kicsit sok lenne ez.
-Hmm, értem. Akkor megcseréljük, hogy mindenki jól járjon. Ön költözik be a SHINee dorm-ba- dörzsölte össze a tenyerét.
-Tessék?-zengtük egyszerre.
-Komolyan mondom önök aztán olyanok akár egy komikus páros. Sokat várok még maguktól, nagyon szórakoztatónak tűnik így előre ez a 9 nap-kacagott fel, én pedig magamban visítottam, ahogy rájöttem ezt a kilenc napot úgy fogom Key-jel tölteni, hogy egy tapodtat se mozdulhatok majd mellőle...


2017. január 7., szombat

Chapter 1-The audition...

Chapter 1-A válogató...

Key szemszöge: 

-Key, be tudnál ugrani az irodámba?-hangzott fel a főnököm üzenete a telefonból, miközben a Párizsban vett cipőimet rendezgettem a dormban. 
-Már megint mit tehettem?-fordítottam a fejemet idegesen a telefon felé. Morcosan emeltem fel a mobilt a kanapéról, hogy visszaírhassak nemsokára ott leszek, majd visszasüppedtem a fotelba...


-Mégis miért én vagyok az, aki a végén egyedül maradt?-kérdezem a plafontól, de nem válaszol a kérdésemre... Az egész dorm üresen kong, senki nem ad választ, mindenki elment itthonról... Onew elutazott, Taemin próbál, Minho Linával randizik, Jonghyun pedig éppen valamelyik csajával van a sok közül... Valahogy mindenkinél beütött a tavasz és csak én maradtam állandó tagja a dorm-nak... Próbáltam elterelni a figyelmemet az ürességről, ami körbevesz, de nem megy. Akárhová nézek a régi dolgok jutnak eszembe, mikor még nem kellett bajlódnunk a nő ügyekkel és nyugodtan mehettünk el inni, csajozni, stb, ha volt egy kis szabadidőnk. Hogy most mi van? Mind gyáva nyúl lett, egyik se jön, ha hívom és szinte mindig ugyanazzal az unalmas kifogással kergetnek ki a világból:
-Ne haragudj Key, de most nem jó, más dolgunk van- utánozom őket gúnyosan.

-Szia Key-köszön rám Minho, ahogy belép Linával, kizökkentve engem.
-Sz-sziasztok-hebegek, miközben próbálom kitalálni mennyit hallottak az iméntiekből.
-Átjöttünk Linával filmet nézni, ja és Onew mondta, hogy hívd fel-bújnak el Minho szobájába, mielőtt bármit kérdeznék, így végül nem sokat beszélgetünk, ahogy az lenni szokott.
-Nem, és nem.. Minden rendben van, Key-mondom magamnak, hogy elűzzem a rám törő szomorúság legkisebb rezdüléseit. Mikor úgy érzem teljesen ép vagyok,tárcsázom Onew-t.
-Onew?
-Key!-kiállt bele a telefonba, én pedig kis híján elejtem a telefont.
-Miért hívtál?-kérdem bizonytalanul, arra várva, hogy Onew kiadjon nekem valami feladatot,mert már csak a munka miatt keressük egymást.
-Nem kereshetlek csak úgy? Az utóbbi hetekben nem beszéltünk sokat. Tudod, Sarah leköti minden energiámat, szerencsés ember vagyok-a hangja vidám, mintha ajándékot kapott volna valakitől.
-Örülök, hogy ennyire boldog vagy...-válaszolom elcsigázottan.
-Hol a lelkes fashionista?-kérdezi vicceskedve, majd komolyabb hangon megkérdi mi a baj.
-Semmi, örülök, hogy mindannyian boldogok vagytok a választottjaitokkal-próbálok lelkesnek tűnni, de kicsit robotikusnak érzem a hangom, mintha teljesen monoton lenne minden.

-Kéne neked egy barátnő, aki igazán szeret. Talán bemutatlak pár embernek, ha visszaérek, rendben?
-Ki ne ismerne? Ha akarnék barátnőt, már rég lenne... Csak egy csettintésembe kerülne..-mímelek csettintést lazán.
-Ezt nem tagadom, de túlságosan válogatsz a lányok közt... Senki nem elég jó neked..
-Ez csak természetes Hyung, különleges lánynak kell lennie... Olyannak, aki után megfordulnak az emberek és irigykedve figyelnek, hogy milyen szépségnek vagyok a birtokában, legyen stílusa is, mint nekem és humorérzéke.
-Kicsit sokat vársz, nem? Szerintem az a lényeg, hogy igazán szeressen és megértsen.
-Hyung, hidd el nincs ilyen személy itt Seoul-ban. Legfeljebb a családanyáknak van őszinte szeretet a szívükben, de velük elvből nem kezdek-nevetek fel gúnyolódva.
-Remélem egyszer találsz egy lányt, aki tényleg olyan, amilyennek szeretnéd és elengeded azokat a fájdalmas eml...
-Messzire mész, Hyung!-emelem fel a hangomat, de egyből meg is bánom. Onew hallgat a vonal végén...
-Ne haragudj, most mennem kell... Érezd jól magad, Hyung- bontom a vonalat, mielőtt bármit válaszolna.  Egy ideig a szekrényemben kutatok megfelelő kabátért, majd miután kiválasztottam a darabot, magamra kanyarítottam, felhúztam a cipőmet és a kocsi felé vettem az irányt kizárva minden gondolatot a fejemből...

-Végre, késtél! A meghallgatásra már itt vannak az újoncok-hadar a főnököm, én pedig értetlenül nézek rá.
-Mi közöm nekem az újoncokhoz?
-Segítened kell a zsűrizésben, Key.
-Azt hittem Jonghyun-t kérted-felelem lazán.
-Csak hogy a Casanova ki tudja hol jár-kel most. Ugorj be a helyére!-kér, habár inkább követelésnek hangzik, én pedig természetesen bólintok egyet, mint mindig. 

Ayumi szemszöge:

Az egész repülőúton a kisfiam izgatott csiripelésére figyelek, ahogy az ablakra tapadva meséli el mi mindent lát a világból. 4 éves korára igazi kis szószátyár lett és dús fantáziájára, gyermeki őszinteségére már most szomjaznak a felnőttek, ahogy én is. Bevallom a fiam képes megadni nekem azt a boldogságot, amire már nem is számítottam, ő lett az én kis csillagom, ahogy nőtt, mint a gombák. A repülőút alatt halkan dúdolgatok, igyekszem elaltatni Yoogeun-t, hogy ne a meghallgatás alatt aludjon el, miközben én énekelek. A fiam napi 24 órát igényel akár a többi gyerek, de úgy gondolom szép lassan kezd ő is felnőni, legalábbis úgy viselkedik akár egy kis felnőtt. Persze, sosem hagynám magára, hiszen az édesanyja vagyok, de nem én lennék az első anyuka, aki turnékra megy és mégis a gyerekei gyakran látják. Olyan anya akarok lenni, aki ott lesz Yoogeun-nak bármikor, hogy bármit megadjon, amire szüksége van és aki képes boldoggá tenni másokat a dalaival. Ez az én álmom, ezért dolgoztam annyit az utóbbi években Yoogeun születése után, hogy visszanyerjem a formámat nagyjából. A mai napra edzettem magam, hogy bejuthassak az SMTOWN életébe, az egész utat ezért tettem meg és Yoogeun-ért, mert mikor meggondoltam magam édes, kis pofijával bátorított, hogy kövessem az utamat.

Most a cél előtt mégis megremegek és a gyomrom fel-le liftezik a gondolatra, hogy nemsokára kipróbálhatom magam álmaim munkájában. A hotelban letettük a cuccainkat, a szállást a mai napra foglaltam le, ha nem sikerül, akkor visszamegyünk Japánba, ha viszont mégis összejön, akkor albérletbe kell költözzünk. Nem futja sajnos másra, a repülőjegyet is a szüleim támogatásával kapartam össze... Yoogeun az ágyon pihenve szunyókál békésen, míg én átöltözöm. A hajamat felkötöm, felveszek egy sima farmert és egy hosszított pólót, hogy ne lássák a még nem éppen izmosnak nevezhető hasamat. A táskámba beleteszem a fontosabb dolgaimat, majd felkeltem Yoogeun-t és elindulunk.

A meghallgatáson tömegek tolonganak, én pedig izgatottan ülök le a nekem adott sorszámmal, Yoogeun-nal az ölemben. Néhányan velem egykorú, 23 éves lány pislog rám értetlenkedve.
-Mit keres itt egy anyuka?
-Nem tudom, olyan 30-35 körül lehet, az is lehet, hogy a fiát hozta a meghallgatásra-susmognak körülöttem az emberek. Yoogeun-ra nézek, aki frusztráltan bámulja a lányokat, majd megszólal:
-Anya énekes lesz!-tapsikol, mintha máris valóra vált volna, amit kimondott. A lányok végül felhúzott orral fordulnak el tőlünk, miközben elhalad előttünk a zsűri: Lee Sooman, Boa, Tiffany és Key... Állj, mit keres itt Key? Úgy volt, hogy Jonghyun lesz a 4. tag. A többiek is ámulva nézik őket, majd behívják az elsőt, a másodikat, a harmadikat és így tovább, míg végül engem szólítanak. Aggódva lépek be Yoogeun kezét fogva. Boa kedvesen mosolyog le ránk, Tiffany szintén, habár a reakciója visszafogottabb.. Nos, Key... A reakciója enyhén sértő, ahogy végigmér és meghökkenve tapasztalja a jelentkezési lapom átnézése után, hogy valóban 23 éves vagyok...

-Jó napot! Ayumi Hibiki vagyok, 23 éves, Japánból, ő pedig a kisfiam, Yoogeun- hajolok meg, Yoogeun nehézkesen utánozza a mozdulataimat, miközben a TV-ben látott hírességek visszaköszönnek.
-Milyen számmal készültél ma?
-Speak Now-felelem émelygő gyomorral. Lee Sooman int, hogy kezdjem, de Boa félbeszakítja:
-Yoogeun, nem lenne kedved innen nézni anyukádat velem és Key-jel?-kérdezi, Yoogeun pedig egy kis noszogatás után az ölébe ül.
-Jól van, nem érünk rá egész nap, kezdheted-Key sürgetve emeli fel a hangját irányomban, míg én a hangszerek elé lépek, kiválasztok egy gitárt, majd visszapattanok a helyemre és elkezdem a dalt.


A hangom megremeg az első percekben, de ahogy ránézek Yoogeun-ra, aki Boa öléből integet nekem mosolyogva a bátorság belém árad és megbotlás nélkül éneklem tovább a dalt. A végén felmérem a zsűri reakcióit, Lee Sooman tétovázik, Key pedig valamit susog neki és a lapjára mutogat a tollával dühödten. Kicsit ijedten várom az eredményemet, de a zsűri elnöke és Key még mindig csendes vitát folytat valamiről. Végül Boa töri meg a csendet:

-Igazán remek előadást láthattunk, tetszett a dolog egyszerűsége, remekül áll a gitár a kezedben, szépen játszol. Ahogy láttam a ritmusból nem estél ki, a hangtechnikádon még lehet csiszolni. Szívesen látnék tőled a későbbiekben egy gyorsabb számot koreográfiával.
-Köszönöm-hajoltam meg.
-Egyet kell értsek Boa-val, a későbbiekben, ha sokat és kitartóan gyakorolsz, akkor egy-két év múlva debütálhatsz is. A hangod különleges, alapvetően kedves személyiség vagy, könnyen eladhat...-Key nagy csattanással tette le az asztalra a poharát.
-Kedves? Különleges? Ki ne mondd, hogy eladható, Fany-kiáltott fel, ahogy rám és a többiekre nézett forrt a dühtől.
-Legyetek vele őszinték és ne hazudjatok a képébe ilyen szavakkal, hogy különleges, tehetséges. Ne mondjátok azt a tipikus mondattal, hogy majd felhívjuk az eredménye tájékoztatása miatt. Mindannyian tudjuk, hogy ez sosem fog megtörténni..Semmi különleges nincs benne, nem eladható, nem felel meg semminek itt azon kívül, hogy a hangja nem olyan rossz... Főnök, ha felveszed,azzal csak bajt hozol a fejünkre... Nem fogják elfogadni a fanok, nem olyan ártatlan, hogy egy lánybandába felvedd, nem olyan tehetséges, hogy szólóként debütáljon... Az istenért! Gyereke van, szerintetek melyik debütáló lánybandába férne be így?

-Kibum, fékezd a nyelved, kérlek...
-Az igazat mondom... Ezt te is tudod.. A mai napon neki mondtátok a legnagyobb hazugságokat. Mindannyian csak szánalmat éreztek iránta, nem igaz? Azért mert ilyen fiatalon lett édesanya? Nem a mi dolgunk szánalomból felvenni valakit, akivel később semmit nem tudunk tenni. Így akarod felnevelni a fiad? Azt akarod, hogy sose lásson? Mondd csak meddig bírnád a távollétet, a diétákat, amik felemésztik az immunrendszered? A fájdalmas sérüléseket, a könyörtelen edzések után? Esélyed sincs... Menj haza-int le, mielőtt felszólalhatnék. A szavaitól forr bennem a méreg.
-Mégis mit képzel magáról? Honnan tudja mire vagyok képes?-remeg a hangom, miközben felnézek rá, hogy megmondjam neki nincs igaza velem kapcsolatban. Gúnyos mosolyra húzza a száját, majd nyugodtan válaszol:

-Kicsi lány, olyan helyen játszadozz, amihez felnőttél eléggé. Ez nem a te szakterületed, fogadd el-fordul el tőlem és kezdi el pakolni a cuccait.
-BEBIZONYÍTOM!-kiáltok rá, hogy rám figyeljen. Meghökkenve fordul meg.
-Mégis milyen jogon emeled fel a hangodat velem szemben? Nem tudod ki vagyok?
-Nagyon is tudom...Ha sikerül olyanná válnom, mint azok, akiket felvettek és bebizonyítom, hogy ide való vagyok.... Akkor...-próbálom meggyőzni, miközben az utolsó szalmaszálakba kapaszkodom.
-Sosem fogom engedni, hogy ez megtörténjen... Nincs meg benned az, ami kell... Fogadd el.. -vág a szavamba, mielőtt befejezhetném. 
-Tudod mit... Tudok egy jobb alkut...-szegem fel a fejemet dacosan...
-A következő meghallgatás időpontjára mellettem fogsz állni és te fogsz kérni,hogy maradjak... -a szavak lógnak a teremben, mindenki feszülten figyel,hogy mit reagál.. 
-Hogy tudsz ilyen nyugodtan hazudni magadnak? Miért nem fogadod el a valóságot az álomvilág helyett? Semmi keresnivalód itt... 
-Azért, mert meg fogom tanítani neked, hogy lásd meg a valódi szépséget... Készülj fel, Kim Kibum!-mondom neki feszülten. 
-Nevetséges... Tudom mi a valódi szépség, nézz csak rám, vagy akár Fany-ra, akár Boa-ra. Talán ők nem szépek?
-Nézem, keresem a szépséget. Bennük megvan. Benned? Amit eddig láttam, az azt mutatja nem. Nem látom benned azt a szépséget, amit valódi szépségnek nevezünk. Kívülről használhatod a sminkedet, az álarcodat, de belül... Csak egy undorító, arrogáns ember vagy, aki nem törődik senkivel sem, a maga jólétén kívül....A showműsorokban eladhatod magad, de miután már nem játszod a szereped... Akkor látszik igazán mennyire megkeseredett ember vagy, Kim Kibum -mondom ki a belső gondolataimat, amiket teljesen komolyan gondolok. Key figyelmesen hallgat, egy pillanatra látom, ahogy nyugodt, rideg maszkja leesik, és megremeg...



 Mindez csak a pillanat műve, mivel a következő pillanatban rám kiált:
-Takarodj... Takarodj innen, a meghallgatásodnak vége... Elutasítva-süvít a levegőbe határozott hangja.
-Key, ülj le... Itt én döntök arról, hogy felveszünk-e valakit vagy sem-fordul a szőkéhez idegesen, majd felém pillant, miután a másik leült.
-Ayumi.. Itt nem tűrjük az ilyen magatartásformát... Viszont ezzel a kis szócsatával és alkuval kíváncsivá tett... Valóban megtudja csinálni azt, amit mondott? Key senkinek nem könyörgött, engem pedig érdekel, hogy mit tud kihozni az alku megvalósításából. Kap egy esélyt... A két hét múlva történő meghallgatásig van ideje véghez vinni azt, amire vállalkozott. Sok szerencsét, holnap jöjjön be az irodámba, hogy megvitassuk a részleteket-mosolyog rám, még hallom, ahogy Key szitkozódva próbál nemet mondani, miközben én Yoogeun-nal kilépve jövök rá, mire is vállalkoztam. 

2017. január 1., vasárnap

Ismertető

Ismertető

Inner Beauty-A belülről jövő szépség...

2 ember, egy meghallgatás, egy álom vége és egy fogadás... Röviden erről lenne szó, de nézzük meg közelebbről! ;) 

Mindenki ismeri Key-t a SHINee-ból, aki mindig aprólékos, ha divatról és szépségről van szó... 

-Ki ne ismerne? Ha akarnék barátnőt, már rég lenne... Csak egy csettintésembe kerülne..-mímelek csettintést lazán. 

-Ezt nem tagadom, de túlságosan válogatsz a lányok közt... Senki nem elég jó neked..

-Ez csak természetes Hyung, különleges lánynak kell lennie... 
 
Milyen kár, hogy a valódi szépséget nem látja még ha az orra előtt is van... 

-Semmi különleges nincs benne... Főnök, ha felveszed,azzal csak bajt hozol a fejünkre...

-Kibum, fékezd a nyelved, kérlek...

-Az igazat mondom... 

Ayumi Hibiki egyetlen álma, hogy végre csatlakozhasson az SM-hez, mint énekes annak ellenére, hogy kisfia leköti minden figyelmét.

Milyen kár, hogy a meghallgatáson a döntést meghozó zsűrik közül Key kijelenti nem lehet tagja a csapatnak, amiről eddig álmodott, mert nem felel meg a normáknak... 

Ayumi-t azonban keményebb fából faragták, mint hogy feladja azt, amiért órákat utazott, így fogadást köt Key-jel... 

-Ha sikerül olyanná válnom, mint azok, akiket felvettek és bebizonyítom, hogy ide való vagyok.... Akkor...

-Sosem fogom engedni, hogy ez megtörténjen... Nincs meg benned az, ami kell... Fogadd el.. -vágok a szavába,mielőtt befejezhetné. 

-Tudod mit... Tudok egy jobb alkut...-szegi fel a fejét dacosan...
-A következő meghallgatás időpontjára mellettem fogsz állni és te fogsz kérni,hogy maradjak... -a szavak lógnak a teremben, mindenki feszülten figyel,hogy mit reagálok.. 

-Hogy tudsz ilyen nyugodtan hazudni magadnak? Miért nem fogadod el a valóságot az álomvilág helyett? Semmi keresnivalód itt... 

-Azért, mert meg fogom tanítani neked, hogy lásd meg a valódi szépséget... 
-Készülj fel, Kim Kibum!